Ωράριο: Πρωϊ Δευτέρα-Σάββατο 9.30π.μ.-14.00μ.μ.
Απόγευμα Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 18.00μ.μ.-20.30μ.μ.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2381502780

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €45

espa

Cart

Πώς να επιλέξω τα κατάλληλα παιδικά παπούτσια

shoesimage

Η επιλογή του παπουτσιού για το παιδί μας είναι πολύ σημαντική ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες και πρέπει να δώσουμε προσοχή σε αρκετούς παράγοντες ώστε να κάνουμε την σωστή επιλογή. Μπορεί να φαίνεται εύκολη υπόθεση όμως στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο.

Τα παιδικά παπούτσια πρέπει να έχουν τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά για να βοηθήσουν τα πόδια να αναπτυχθούν σωστά: Ευελιξία, στήριξη, καλή εφαρμογή και ποιότητα.

 

shoesimage2

Να, λοιπόν, τι πρέπει να ξέρετε για τη σωστή επιλογή των παπουτσιών:

1. Τα πρώτα του παπούτσια θα πρέπει να αγοραστούν, όταν το παιδί θα αρχίσει να πιάνεται, να στηρίζεται και να προχωράει από έπιπλο σε έπιπλο, δηλαδή κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής.
2. Πρέπει να καλύπτουν τον αστράγαλο, ώστε να στηρίζεται καλύτερα και να προστατεύονται τα μικρά και μαλακά κόκαλά του.
3. Η σόλα να μην είναι πολύ μαλακιά, ώστε να μην παραμορφώνονται οι μικρές αρθρώσεις του, αλλά ούτε και πολύ σκληρή, για να μην προκαλεί δυσκολία στο περπάτημα.
4. Η σόλα από τη μέσα μεριά στην περιοχή της καμάρας να έχει ένα μικρό εξόγκωμα, ώστε να αποφεύγεται το πλησίασμα των γονάτων και η επαφή μεταξύ τους.
5. Το υλικό των παπουτσιών κατά προτίμηση πρέπει να είναι δέρμα ή ύφασμα και όχι συνθετικό. Εξαίρεση αποτελούν τα αθλητικά παπούτσια, τα οποία όμως πρέπει να φοριούνται μόνο τις ώρες που το παιδί αθλείται. Γενικά, μην ενισχύετε την υπερβολική χρήση των αθλητικών παπουτσιών, γιατί δεν αερίζονται σωστά.
6.Το μέγεθος του παπουτσιού δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ στενό, ούτε και μακρύ. Για τα μικρότερα παιδιά που αναπτύσσεται το πόδι τους πολύ γρήγορα το μήκος να μην είναι μεγαλύτερο από ένα εκατοστό μπροστά από τα δάχτυλα.
7. Επειδή όταν τα πόδια ιδρώνουν αναπτύσσονται μύκητες και παθαίνουν μία αρρώστια που λέγεται “το πόδι του αθλητή” φροντίζουμε για την συχνή καθαριότητα των παπουτσιών, μέσα και έξω και το συχνό πλύσιμο των υφασμάτινων και αθλητικών παπουτσιών.
8. Δεν πρέπει να φοράνε παπούτσια άλλου παιδιού, γιατί μπορεί να υπάρξει μόλυνση ή και στραβό πάτημα.

 

Στο tesoroshoes.gr αυτό που παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο, είναι η ποιότητα. Όλα τα παπούτσια που φέρνουμε είναι ανατομικά και ειδικά σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις ανάγκες των μικρών μας φίλων στο παιχνίδι αλλά και στο περπάτημα.

 

 https://tesoroshoes.gr/
 https://www.facebook.com/tesoroshoes
 https://www.instagram.com/tesoroshoes.gr/
 https://www.tiktok.com/@tesoroshoes.gr

Παιδικά παπούτσια Tesoro Shoes